Gemeente Nijkerk

Geachte lezer,

De gemeente Nijkerk is een fijne gemeente om te wonen, te werken en te recreëren. Wellicht wist u dat al en overweegt u om te verhuizen naar een prachtige woning in nieuwbouwproject ‘t Schulpje. Misschien is dit uw eerste kennismaking met Nijkerk en hebt u om andere redenen uw oog op Nijkerk laten vallen.

Hoe het ook zij, wonen in Nijkerk is wonen te midden van de natuur en de ruimte van de Gelderse Vallei en de prachtige Veluwe. Ga op ontdekkingsreis over één van de klompenpaden of neem de fiets en stippel uw eigen route uit langs de fietsknooppunten op de Veluwe of in de Vallei! Mogelijkheden te over en voor ieder wat wils! De gemeente Nijkerk beschikt daarnaast over tal van kwalitatieve voorzieningen op het terrein van sport, onderwijs, cultuur en winkelen.

Groei
De gemeente Nijkerk is, in tegenstelling tot veel andere gemeenten in Gelderland, een gemeente die blijft groeien. De komende jaren breidt het aantal inwoners uit van ruim 40.000 naar zo’n 50.000 in 2040(Cijfers van de vastgoed monitor). Om de (nieuwe) inwoners te kunnen huisvesten, heeft de gemeente Nijkerk de afgelopen jaren verschillende zogenoemde inbreidingslocaties met woningbouw ingevuld. Het gaat vaak om locaties die een andere bestemming hadden en voor woningbouw geschikt zijn gemaakt. Zo ook voor het voormalige verenigingsgebouw aan de Schulpkamp, samen met De Bunte hebben we voor deze locatie een nieuw plan gemaakt; enerzijds om woningen te realiseren voor onze (nieuwe) inwoners en anderzijds om de woon- en leefomgeving een aantrekkelijke uitstraling te geven. Want een verpauperde omgeving draagt niet bij aan de kwaliteit van de wijk en de buurt.

De afgelopen jaren hebben ons geleerd dat er veel belangstelling bestaat voor woningen die juist op deze locaties worden gerealiseerd. We begrijpen dat goed, want de woningbouwplannen zijn niet alleen heel smaakvol vormgegeven, maar voorzien ook – qua type en prijsklasse – duidelijk in de behoefte. En dat geldt ook voor het project van De Bunte Vastgoed Oost aan de Schulpkamp. Ik ben er daarom van overtuigd dat ook voor dit plan veel belangstelling zal bestaan.

Ik wens u namens het gemeentebestuur veel genoegen bij alle voorbereidingen en hopelijk heel veel woonplezier op deze prachtige woonlocatie van Barneveld.

Wethouder C.J. Windhouwer