Doornsteeg, Nijkerk

NIJKERK – Onlangs heeft de gemeente Nijkerk met De Bunte Vastgoed Oost getekend voor de eerste grondverkoop voor een eerste nieuwbouwproject in nieuwe wijk Doornsteeg. Hier zullen in de zomer van 2017 in totaal 73 woningen zijn verrezen waarvan 12 appartementen in de sociale koopklasse en 18 grondgebonden woningen voor woningstichting Nijkerk.

Met de verkoop van de grond werden ook de architectonische plannen ontvouwd. De woningen krijgen allen een dorps karakter. Groen en waterbeleving staat naast het dorps karakter voorop in de wijk. Alle woningen worden zo duurzaam mogelijk ingericht, muren worden bijvoorbeeld zo goed mogelijk geïsoleerd en komen zonnepanelen op het dak zodat er energiezuinige woningen worden aangeboden. Binnen de wijk komt een grote mix van diverse soorten woningen, van rijwoningen tot ruime half vrijstaande woningen.

Bijzonder wordt ook de fruitboomgaard welke bij de entree van de wijk rondom het appartementencomplex wordt aangelegd. Het eerste nieuwbouwproject krijgt dan ook de naam ‘de Boomgaard’. De bouw is de eerste fase van de nieuwe wijk.

De start van de nieuwe wijk Doornsteeg is bij de rotonde aan Arkenheemweg. Rond april 2016 zullen de woningen in de verkoop gaan. De verwachting is dat de bouw na de zomervakantie zal starten met als opleverdatum de zomer van 2017. Binnen vier jaar zullen er in totaal 350 woningen komen in het plan Doornsteeg. U kunt zich geheel vrijblijvend aanmelden op www.doornsteegnijkerk.nl om op de hoogte te blijven van de nieuwbouwproject en meer rondom Doornsteeg Nijkerk.