Callenbachstraat en Koetsendijk

Nijkerk, 4 april 2016 – Woningstichting Nijkerk (WSN) heeft opdracht gegeven voor de  nieuwbouw van 19 EPC 0 woningen. Op twee binnenstadslocaties aan de Torenstraat verrijzen straks de eerste energieneutrale woningen van Nijkerk. Daarvan zijn 14 woningen bedoeld voor huurders van WSN, 5 woningen worden verkocht. Alle woningen worden gebouwd door De Bunte uit Ede en voorzien zichzelf van de benodigde energie. Met deze primeur laat WSN zien in Nijkerk een voorloper te zijn op het gebied van duurzaam wonen.

Naast de Kruiskerk, op de hoek Torenstraat/Callenbachstraat verrijzen 8 huurwoningen en 3 koopwoningen. In de hoek Torenstraat/Koetsendijk, op de plek van rijschool Roordink komen 6 huurwoningen en 2 koopwoningen. Deze zomer start de bouw. Medio 2017 staat de oplevering gepland.

Duurzame impuls aan de binnenstad

Beide locaties stonden al enkele jaren op de nominatie om opgeknapt te worden. Nu is het dan eindelijk zover. “Straks is het ook in Nijkerk mogelijk om energieneutraal te wonen en dat dan ook nog eens in de binnenstad, in een huurwoning, dichtbij alle voorzieningen. Met woningen op deze twee toch enigszins verwaarloosde locaties, geven we de hele binnenstad een duurzame impuls. Mooier kan toch niet?”, aldus Peter Toonen, directeur van WSN.

WSN geeft De Bunte Vastgoed Oost BV de opdracht om beide locaties aan te pakken. Met hun enthousiasme, kennis en ervaring zullen zij de betreffende locaties werkelijk naar een hoger plan kunnen tillen. Naast het slopen en bouwen van de huurwoningen, draagt De Bunte ook het risico voor de bouw en verkoop van de vijf koopwoningen.

Interesse in een woning?

WSN biedt de huurwoningen vanaf maandag 27 juni te huur aan op www.woningneteemvallei.nl. Geïnteresseerden moeten zich hier wel eerst inschrijven als woningzoekende. Voor de 5 koopwoningen (v.a. € 269.950 v.o.n.) kunnen belangstellenden terecht bij Van der Horst Vastgoedmakelaars, (033) 246 40 50. Deze zomer start de bouw op beide locaties. Medio 2017 staat de oplevering gepland.

Bijschrift foto: Wouter van den Top van De Bunte Vastgoed Oost BV en Peter Toonen van Woningstichting Nijkerk tekenen voor de realisatie van de eerste energieneutrale nieuwbouw in de binnenstad van Nijkerk